Nyhedsbrevet Danske Medier | DIGITAL - uge 10, 2017: Danmark førende i EU | E-databeskyttelsesforordning | Program for Interact | Digitale nyhedsklip Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig at modtage nyheder relateret til den digitale branche fra Danske Medier. Du kan altid framelde dig at modtage yderligere nyhedsbreve.
 

Indhold

Danmark førende i EU på digital
 
E-databeskyttelsesforordning
 
Program for Interact
 
Digitale nyhedsklip
 
Eventkalender
 

Danmark førende i EU på digital men 5G udfordringer truer

Årets Digital Economy and Society Index (DESI) er offentliggjort og Danmark ligger i front ligesom de foregående år. Samlet set blev der sporet en fremgang på 3 procent, og selv om der også er fremgang blandt de mindst udviklede lande som Rumænien, Bulgarien, Grækenland og Italien, så sker det alt for langsomt, hvilket bekymrer Kommissionen. Danmark har som eneste EU-land fuld 4G dækning, men allerede nu er der især fokus på udvikling af det mobile 5G netværk.
 
Udfordringen er, at en fuld udrulning i EU vil koste i størrelsesordenen af 3,750 milliarder kroner, hvoraf langt størstedelen forventes at skulle komme fra teleselskaberne. Disse er imidlertid ret tilbageholdende ift. investeringer, efter at EU netop har frataget dem indtjeningen fra roaming på tværs af landegrænser. Samtidig udestår der fortsat mange forhandlinger ift. at få tildelt de nødvendige frekvensbånd til 5G, som pt. er allokeret til andre formål. Den træge udvikling medfører, at store dele af industrien fortsat primært udvikler til 4G-teknologi, og at Internet-of-things lader vente på sig.
 
Imidlertid har Tysklands minister for digital infrastruktur, Alexander Dobrindt, og flere teleselskaber herunder Deutsche Telekom, Vodafone og Telefónica har netop meddelt, at de vil investere de nødvendige 750 mia. kr. frem til 2025 og dække hele landet, ligesom UK har fremlagt en ambitøst politisk målsætning på det digitale område, der inkluderer 5G udrulning. Begge dele lægger pres på Danmark i forhold til at beholde en ledende position på det konkurrencedygtige digitale marked.

Rapporteurer på e- databeskyttelsesforordning udpeget

Marju Lauristin fra S&D-gruppen bliver som forventet rapporteur på forslaget, og de øvrige ordførere fra de enkelte grupper er også udpeget nu. Det er i store træk de samme navne, som vi kender fra udarbejdelsen af persondataforordningen. Forhandlingerne begynder snarligst.
 
I Danmark har vi haft lejlighed til at præsentere vores input og drøfte seneste udvikling og det videre forløb på et møde med Erhvervsstyrelsen, der nedsætter en følgegruppe, med deltagelse af Danske Medier, som mødes første gang 6. april.

Program for Interact

Interact har nu offentliggjort årets program. Husk at det er ved at være sidste frist (17. marts) for at indstille projekter til MIXX Awards og Research Awards.

Digitale nyhedsklip

Her finder du en række digitale nyhedsklip, som er værd at læse:
 
 
 
 
 

Kalender

Der er i 2017 fortsat masser af muligheder for at deltage i spændende arrangementer i ind- og udland, der kan inspirere og dygtiggøre dig på alle områder inden for digitale medier og annoncering. Vi har samlet en oversigt her:
 
20.-21. marts: Digital Innovators Summit (Berlin)
29.-30. marts: NextM (Stockholm)
30. marts: App Day 2017 (København)
31. marts: Sweden MIXX Awards - IAB Sweden (Stockholm)
 
5.-6. april: NextM (København)
6. april: CONNECT 2017 (Dublin)
19.-23. april: Internet Week Denmark (Århus)
24.-26. april: WAN-IFRA Digital Media Europe (København)
24.-26. april: Digiday Programmatic Summit Europe (Dublin)
24.-27. april: I-COM Global (Porto)
25.-26. april: DIGIT.FESTIVAL by Webit (Sofia)
27. april: Gulltaggen (Oslo)
 
2.-3. maj: Future Media Lab (Bryssel)  
3.-5. maj: Digiday Brand Summit Germany (Berlin)
7.-9. maj: Festival of Media Global (Rom)
11. maj: DIA – Danish Internet Awards (København)
11. maj: Native Advertising Seminar (Hellerup)
17.-18. maj: ACI Publishers Summit (London)
17.-18. maj: WBR Programmatic Pioneers (London)
23.-24. maj: IAB Interact (Amsterdam)
 
1. juni: IAB dagen (Oslo)
7.-8. juni: Forum IAB 2017 (Warszawa)
15.-18. juni: Folkemødet (Allinge)
17.-24. juni: Cannes Lions (Cannes)
 
13.-14. september: Dmexco (Køln)
 
9.-11. oktober: FIPP World Congress (London)
 
6.-9. november: Websummit (Lissabon)
15.-16. november: SIME (Stockholm)
30. november-1. december: Slush (Helsinki)
 
7. december: 8 Minutes of Digital Marketing (Oslo)